Huawei már teszteli az új operációs rendszerét.

Huawei már teszteli az új operációs rendszerét.

  • Post category:Hírek

Amióta Amerikában kereskedelmi tiltólistára került a Huawei, sokan kíváncsiak milyen rendszer válthatja fel az Androidot a Huawei eszközein. A kínai cég már korábban is jelezte, hogy fejlesztenek saját rendszert, de ezt csak végső esetben kívánják bevetni. Egy nem hivatalos forrás szerint már most 1 millió eszközt adtak ki tesztelési célokból, melyeken már az új HongMeng OS nevű op rendszer fut. Mutatjuk, amit eddig az új rendszerről tudunk. A Huawei előre látó volt és már 2012 óta készítik a HongMeng OS-t. A cég már akkor tudta, hogy nem szeretne teljesen kiszolgáltatva lenni a Google-nek. Az új op minden androidos alkalmazással kompatibilis és fejlett biztonsági fejlesztéseket építettek bele a személyes adatok védelmére.

Richard Yu, a Huawei szórakoztatási eszközökért felelős részlegének a vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy legkorábban ősszel, de legkésőbb tavasszal lesz a végfelhasználók számára is elérhető az új rendszer. A pletykák szerint Kínában ArkOS néven fog megjelenni, míg a világ többi részén HongMeng OS név lesz a befutó.

Mi mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket és reméljük hasonlóan stabil és jól használható operációs rendszert kapunk.