Hibafeltárás, diagnosztika

Az okostelefon hibáinak oka gyakran nem derül ki azonnal.

Felkészült technikusaink nem jönnek zavarba a legrejtélyesebb hibajelenségtől sem. Időpontegyeztetést követően ingyenesen vizsgáljuk be az Ön készülékét, és kiderítjük a legkülönösebb hibák okát is.

HARDVERES JAVÍTÁS

Amennyiben kiderül, hogy hardveres probléma okozta készüléke hibáját, a következő lépés annak meghatározása, hogy milyen módon orvosolható: a meghibásodott alkatrész javítható-e, vagy cserélni kell, esetleg egy nagyobb fődarabbal együtt. Amennyiben a javítás vagy csere kivitelezhető, Önt idejében tájékoztatjuk a lehetőségekről, előnyökről-hátrányokról, és a várható költségekről, így eldöntheti készüléke további sorsát.

SZOFTVERES JAVÍTÁS

Gyakran elegendő egy gyári frissítés, hogy belassult készülékünk új erőre kapjon. Amennyiben ez nem sikerült, akkor is van remény: az esetek 95%-ában szoftveresen életre tudjuk kelteni látszólag működésképtelen vagy boot loopos készülékét.

Rutin hardveres javítások

A leggyakoribb hibák gyors elhárítására is felkészültünk.

A legáltalánosabb, leggyakrabban előforduló ún. típushibák mielőbbi orvoslására raktáron levő alkatrészekkel és szükséges célszerszámokkal vagyunk felkészülve.

Rutin hardveres javításnak számít:

  • a repedt, törött érintőkijelzők cseréje
  • az első és hátsó kamera cseréje
  • a SIM olvasó csere
  • a hangszóró-, mikrofoncsere

és hasonlók,

valamint a beázott készülékek működőképes állapotba hozása.

Akkumulátor-csere

Akkumulátor ideje rohamosan csökken? Akkor itt az ideje ellátogatnia hozzánk!

Az akkumulátor minden túlzás nélkül a legfontosabb alkatrésze a telefonnak, nem szükséges ragozni, hogy miért. Amennyiben felmondja a szolgálatot, szinte biztos, hogy a legrosszabbkor fog cserbenhagyni bennünket. Néhány tipp, hogy akkuja minél tovább tudjon az Ön készülékében szolgálni:

Hogyan bánjunk telefonunk akkujával?

  • A korszerű Li-Ion akkuk nem igénylik a formázást.
  • Nyugodtan töltsön rá a félig lemerült akkura.
  • Ha van ideje, és nem siet sehova, ne használjon gyorstöltő üzemmódot.
  • Lehetőség szerint ne hagyja a készülékét a tűző napon.

Amennyiben gondos óvása ellenére készülékének akkumulátora eléri életciklusa végét (átlagos használat mellett ez kb. 2 év alatt történik meg), ennek első jele, hogy bár készenlétben ugyanannyit bír a készülék, de ha használja, sokkal hamarabb lemerül, mint korábban. Tehát terhelés alatt nem képes már megtartani a töltést.

Ekkor célszerű felkeresnie bennünket Huawei készülékével.

A legtöbb mai, korszerű okostelefon házilag nem cserélhető, beépített akkumulátorral van szerelve. Az ilyen akkuk természetesen továbbra is cserélhetők, de csak megfelelő szervizháttér mellett, felkészült szakember segítségével.

A nálunk vásárolt akkumulátorok cseréje minden esetben díjmentes!

Adatmentés

Adatai biztonságban vannak nálunk, akár javíttatja készülékét, akár kifejezetten  adatmentést szeretne.

A rutin készülékjavítási műveletek zöme nem jár adatvesztéssel, de amennyiben olyan jellegű beavatkozást igényel egy okostelefon (pl. alaplapcsere), akkor is kérhető nálunk adatmentés.

Adataira vigyázunk, amennyire az csak lehetséges. Sőt, külön díjazás ellenében arra is van lehetőség, hogy sérült vagy véletlenül törölt háttértárolóról visszaállítsuk féltett, drága képeit, fájljait.

Ez lehet a telefonja beépített memóriája, vagy microSD bővítőkártya is. Az adatok visszanyerésének esélyeit előzőleg felmérjük, ajánlatot adunk, s természetesen csak sikeres adatvisszaállítás esetén szükséges ennek díját megfizetni.

Ha új készüléket vásárolt, akkor a régi készülékéről való adatmigrációban is tudunk segíteni Önnek.

A nálunk javított készülékek esetén az adatmentés és visszaállítás minden esetben ingyenes!

A nálunk vásárolt készülékére az adatmigráció szintén díjmentes!

Szoftverfrissítés

A mobiltelefonok hibás működése gyakran egyszerű szoftveres beavatkozással orvosolható.

Belassult, akadozik okostelefonja? Olyan forró, hogy alig lehet megfogni? Az üzemideje nem olyan, mint amikor megvette, pedig alig fél éves a készülék?

Ilyen esetben igen valószínű, hogy a telefon visszaállítása (biztonsági adattörlés), vagy egy egyszerű szoftverfrissítés segít a gondon.

Ha az üzemideje jóval alacsonyabb az elvárhatónál, egyúttal érezhetően melegszik a készülék, akkor jó eséllyel nem az akkumulátor hibája okozza a jelenséget, hanem az Android operációs rendszerre jellemző jelenség, amikor bizonyos háttérfolyamatok „beragadnak” és állandó jelleggel feleslegesen terhelik a processzort.

Amennyiben ez a gyanúja, és a beépített energiagazdálkodás is csődöt mond, javasoljuk, hogy elsőként nézze át az Akkumulátor menüben, hogy mely programok okoznak túlfogyasztást, s azokat törölje le, majd telepítse újra. Amennyiben ez nem segít, csináljon egy visszaállítást, és telepítsen mindent újra. Ha ez sem éri el a célját, hozza be hozzánk készülékét, és átnézzük azt, majd szükség szerint frissítjük, esetleg visszaállítjuk készülékszoftverét, valamint további hasznos tanácsokkal is ellátjuk a jövőre nézve.

Hívjon most!
Útvonalterv